Aarhus University Seal

Lær om Parkinsons sygdom

Se videoen og lær om Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en kronisk sygdom som langsomt tiltager. Man mister flere og flere af de nerveceller i hjernen, som indeholder kemisk budbringere, og symptomer kan være langsommere bevægelser, rysten og muskelstivhed. Årsagen til at vi ved hvad der sker i i hjernen når man får Parkinsons og hvordan sygdommen kan behandles er at der er foretaget en masse forskning på området.

Se videoen nedenfor og lær om Parkinson sygdom, hvad der sker i hjernen og dens celler når man får sygdommen samt hvordan den kan behandles. Prøv også den virtuelle laboratoriesimulering her på siden, hvor du kan du prøve nogle af de metoder af der bl.a. bruges i forskningen indenfor Parkinsons Sygdom.

Prøv det virtuelle laboratorie

Forestil dig at din bedstemor for nyligt er blevet diagnosticeret med Parkinsons sygdom, hvor flere og flere nerveceller nedbrydes i hendes hjerne. Ved at gennemføre den virtuelle laboratoriesimulering vil du undersøge virkningerne af et molekyle, der findes i grøn te på nedbrydningen af disse nerveceller ved hjælp af en in vitro-model. 

Professor Daniel Otzen, iNANO-forsker, har medvirket til udviklingen af et virtuelt laboratorie. Her har du muligheden for at gennemføre et forsøg, hvor du får muligheden for at lære noget om Parkinsons sygdom og hvilke metoder der bruges i laboratoriet.

Prøv det virtuelle laboratorie gratis her.

Minimumskrav til din computer for at anvende simulatoren:

  • Processor: Dobbeltkern 2 GHz eller højere
  • Hukommelse: 4 GB eller mere
  • Grafikkort: Intel HD 3000 / GeForce 6800 GT / Radeon X700 eller nyere
  • OS: Windows eller Mac OS
  • Understøttede browsere: Seneste versioner af Firefox, Chrome og Safari

Hvis du har spørgsmål til iNANOs formidlingsaktiviteter kontakt venligst besoegsservice@inano.au.dk.